Arhiv novic

za Rock Otočec 1998Odmevi

ANTENA

DNEVNIK

STOP

DOLENJSKI LIST

SLOVENSKE NOVICE

VEČERObvestilo za javnost

Kopališče za gradom Otočec je preživelo še en Rock Otočec. V dveh dneh je nastopilo 34 glasbenih skupin iz šestih držav. V petek, prvi dan prireditve, se je ob reki Krki kljub celodnevnemu dežju zbralo več kot 5000 obiskovalcev. V soboto jih je bilo približno 8000. Dvodnevno rajanje je potekalo po predvidevanjih, a tudi ob dobri organizaciji ne gre brez težav. Nekaj razposajenih mladostnikov se je lotilo notranjosti nekaterih avtobusov, ki so brezplačno vozili obiskovalce iz Novega mesta na Otočec. Prevozniki so zaradi tega prekinili sodelovanje, Festival Novo mesto pa je avtobuse delno nadomestrl z nekaj kombiji.

Razpisan je fotonatečaj za Cumulusovo nagrado v višini 50.000,00 SIT. Serija naj ne bo manjša od ene fotografije in naj ne bi presegala desetih. Zmagovalca bo izbrala komisija v sestavi Diana Andželič (fotourednica revije Viva, soorganizatorka Emzinovega natečaja Fotografija leta), Jure Breceljnik (fotograf leta 1998) in predstavnik organizatorja. Fotografije pošljite do 15. julija na naslov Festival Novo mesto, p.p. 38, Novo mesto.

Obenem razpisujemo natečaj za naj anekdoto. V poštev pridejo zabavni pripetljaji, drobni utrinki, smešni dogodki ali odštekana razmišljanja v dolžini največ 30 tipkanih vrstic oziroma ene strani rokopisa. Zmagovalca bo izbrala komisija v sestavi Špela Predan (Antena), Marcel Štefančič in Hemingway (Doktor Music). Višina nagrade 30.000,00 SIT. Materiale pošljite do 15. julija na naslov Festival Novo mesto, p.p. 38, Novo mesto.

Novo mesto, 7. 7. 1998

Rock Otočec 98 bo

Organizator pridobil dovoljenje lastnika prireditvenega prostora - Ten Years After zaradi odpovedi srednjeevropske turneje žal ne bo


Letošnji Rock Otočec bo v idiličnem okolju na kopališču za gradom Otočec potekal 3. in 4. julija. Oglejte si imena nastopajočih.

Festival Novo mesto se zahvaljuje vsem lanskim obiskovalcem, ki so dokazali, da zna biti slovenska festivalska kultura na visokem nivoju in lahko tako tudi letos zagotovi lastniku prireditvenega prostora, da bo grad ostal nedotaknjen in bodo otoški labodi mirno preživeli Rock Otočec 98.

Glede na to, da je bilo lani parkirnih mest ravno dovolj, bi se letos, glede na pričakovan večji obisk, radi izognili nevšečnostim. Zato bosta na voljo dve veliki parkirišči v Novem mestu in sicer pri avtobusni postaji in pri tovarni zdravil Krka, od koder bodo ves čas prireditve do samega prizorišča vozili brezplačni avtobusi. Nekaj parkirnih mest bo na voljo tudi na Otočcu, vendar bo, zaradi omejene količine le teh in želje, da večina parkira v Novem mestu in se na ta način izognemo neljubi gneči, za parkirna mesta na Otočcu potrebno odšteti 400 SIT.

Poleg brezplačnega parkiranja v Novem mestu, brezplačnih avtobusov Novo mesto - Otočec- Novo mesto, ki bodo vozili ves čas prireditve, bo brezplačno tudi kampiranje.

Prihod na prizorišče bo možen v petek, 3. 7. 1998 od 14. ure dalje. Z živo glasbo začnemo v petek ob 16. uri in končamo okrog 2. ure ponoči.

V soboto je enoinpolurna budnica ob 11h dopoldne. Živa glasba se nadaljuje ob 15h in traja do okrog 2. ure ponoči.

Vstopnice bodo na voljo v večini študentskih klubov, na info točki ŠOU na Kersnikovi 4 in Še na nekaterih drugih prodajnih mestih. Informacije: Festival Novo mesto tel. 0609 633 930, fax 068 324 320.

Cene vstopnic:


Brezplačno kampiranje
Brezplačni avtobusi

Novo mesto, 7. 5. 1998

Rock Otočec again


The organizers get permision from land owners -- Ten Years After canceled due to cancelation of entire mid-european tour

Swimming and recreation glade behind the Otočec castle on the bank of river Krka was the place of reborn summer music festival, which took part last year in july after 14 years of inactivity.

We are pleased to inform you that festival will prevail. Rock Otocec 1998 will be held on the 3rd and 4th of July. Check out the lineup.

Free parking will be arranged in Novo mesto. Free bus transportation from Novo mesto to Otocec will be also provided for your convinience. Parking places at Otocec will not be free.

Festival will be open for visitors on friday, 3th of July from 2PM. Camping is included in ticket price (two day tickets). Live music will start at 4PM and end at around 2AM the next day.

On saturday, there will be a musical wake up at 11AM. Live music continues at 3PM and ends at around 2AM the next day.

Tickets prices(*):

(*)Due to currency exchange rates, we can not post exact price for tickets in US$.

Free camping
Free buses arhiv / archive

Novice / news