Nastopajoči

za Rock Otočec 1999

PETEK, 2. julija
FRIDAY, 2nd of July


 

SOBOTA, 3. julija 1998
SATURDAY, 3th of July

Dr. Martens oder / Dr. Martens stage:

Veliki oder / Big stage:


 

NEDELJA, 4. julija
SUNDAY, 4th of July

Dr. Martens oder / Dr. Martens stage:

Veliki oder / Big stage:


 
DOG EAT DOG
Dog Eat Dog, ki so pred leti dobili prestizno nagrado evropskega MTV-ja, so ta hip najvecja newyorška hardcore atrakcija. Pravzaprav so edini v zadnjem casu, ki so tej smeri dodali svezo energijo in novo eksplozivnost. Na novem albumu Amped, ki je ravnokar izšel, je bend dosegel pravo ravnotezje med divjimi HC napadi, norim funky groovanjem in hip-hop pripovednostjo. Spet pa so tu njihova znacilna pihala, s katerimi so zasloveli. "Pricakujete nepricakovano (Expect The Unexpected)", pravijo v najnovejši uspešnici, ki ze dosega strahovito rotacijo po satelitskih televizijah. Za njihov nastop na Rock Otoccu '99 to Še posebej velja.

HEMINGWEY


LIQUIDO
Kar nekaj let je bilo potrebnih, da je bila evropska rockerska scena pripravljena za najcistejšo dozo pozitivne energije in iskrene drze. Liquido so na svojem istoimenskem prvencu pokazali vso odbitost nemške hibridne scene in jo zacinili z nalezljivimi pop melodijami. Njihova prva uspešnica Narcotic je pometla po Evropskih lestvicah. Nic slabše se ne godi tudi njeni naslednici Doubledecker. V zivo so Liquido nekaj posebnega. Skladbe s plošce na koncertu dobijo neverjetno udarno, tezkorockersko dimenzijo, polno sodobnih komponent in malih kitarskih trikov. Kaj drugega kot spektakularen koncertni tour de force od clanov, ki delujejo tudi v zasedbi, kot je Pyogenesis, pravzaprav ni pricakovati. In ko boste na odru videli Še pevko Steffi, vam bo takoj jasno, zakaj so Liquido najvecje letošnje odkritje v Evropi tudi kot koncertna skupina.

HEMINGWEY


THE TOASTERS
Brez ska glasbe ne bi bilo reggae glasbe, ne Bostona, ne Fishbone in ne No Doubt. Brez Toastersov pa ne bi bilo napredne ska scene. Billboard Magazine jih imenuje pionirje ska glasbe, ki Še danes, po petnajstih letih delovanja redno koncertira in razprodaja dvorane po Ameriki in Evropi. Osemclanska pisana druscina, na celu z idejnim vodjem Robom Hingleyem, lahko poslušalcem ponudi sedem samostojnih albumov. Trenutno je najbolj aktualen Live in London, ki so ga sredi avgusta 1998 ustvarili v Borderline klubu. Ko se bodo na odru ROCK OTOCCA pojavili The Toasters, se bo zacel nori ritual. Tudi tiste, najbolj skepticne, ki se prvic srecujejo z njihovo godbo, bo vase vsrkal vrtinec ritmov in nalezljivih melodij. Ne zamudite!

 


CALEXICO
Pušcavski rockerji iz Tucsona v Arizoni. V casu dobrega pol leta se Calexico vraca na evropske koncertne odre ze tretjic. Calexico sta John Convertino in Joey Burns, sicer cenjena ritem sekcija Giant Sand in tudi sodelavca glasbenikov kot so: Victoria Williams, Vic Chesnutt, Richard Buckner, Dave Alvin ter Chris Cacavas. V Calexicu spremenita svoje ustaljene vloge in poprimeta po Številnih glasbilih kot so kontrabas, akusticne kitare, celo, mandolina, harmonika, klaviature, pedal steel kitara, vibrafon, glokenšpil, marimba ter po raznih tolkalih. Ob teh glasbilih se jima pridruzijo mariaciji z godali in trobentami. Ko se po peklensko vrocem dnevu v nekem mestu duhov nekje na meji med Mehiko in Arizono znoci, se zacne v razmajani Špelunki zbirati pisana drušcina prepotenih cikanov in kavbojev. Tam jih pricaka Calexico z edinstveno zmesjo country rocka iz pušcave Sonora aranziranega po najboljši tradiciji Špageti westernov na meskalinu in prepojenega s tekilo. Edinstvena mešanica in stil, kakršen je samo v Calexicu.

Zlato K.


VLATKO STEFANOVSKI TRIO
Zatem, ko je zamrl njegov legendarni bend Leb i sol, je Vlatko Stefanovski leta 1996 ustanovil Trio. Zdaj z njim navdušuje po evropskih in ameriških odrih. V zasedbi sta poleg njega, izjemen talent, bobnar Mihail Parusev in basist Pop Hristov, clan Makedonske filharmonije. Glasbena revija Rolling Stone je Vlatka Stefanovskega uvrstila med 10 najboljših kitaristov na svetu. Skupaj s Satrianijem in Knopflerjem. In to pove vse.

Povzetu po clanku M. Milosavljevica (DELO, 13. 3. ’99)


THE BRANDOS
The Brandos so bili poleg Georgia Satellites glavni protagonisti nove newyorške rock scene poznih osemdesetih. Tudi danes ostajajo zvesti sebi in igrajo tipicen ameriški kitarski rock, ki se mocno naslanja na tradicijo. Njihova posebnost je, da je v njihovo glasbi zaslediti tudi mocan vpliv irskega folka. The Brandos bodo z udarnim nastopom nedvomno zadovoljili zelo Širok spekter obiskovalcev Rock Otocca ’99, tako tiste, ki se navdušujejo nad starim rockom in zvokom osemdesetih, ki je ponovno v modi, kot tudi vse, ki jim je blizje veseljaško irsko poskakovanje s polnimi vrcki piva. The Brandos imajo tudi ogromno festivalskih izkušenj, saj so nastopali na vseh pomembnejših Evropskih festivalih, igrali pa so tudi z INXS po ameriških stadionih. Obeta se torej feeling pravega, nepokvarjenega ameriškega rocka, o kakršnem vecina današnjih bendov le Še sanja oziroma si ga zeli, za The Brandos pa je to vzdušje standard. Skratka, The Brandos so koncertno hudo mocen in prepricljiv bend, ki ga ne gre zamuditi.

HEMINGWEY


nastopajoči / lineup