Arhiv novic 2006

REZULTATI FOTO ASJA NATEČAJA

Žirija je razdelila nagrade sledečim udeležencem natečaja:

1. nagrada - vrednostni bon v višini 70.000,00 SIT Marko Markovčič
2. nagrada - 30.000,00 SIT Bojan Okorn
3. nagrada - 20.000,00 SIT Janez Mandeljc
4. nagrada - 15.000,00 SIT Jure Švent
5. nagrada - 15.000,00 SIT Blaž Šunta

6. - 9. nagrada - akreditacija za naslednje leto + majica: Uroš Abram, Anton Žbogar, Robert Kokol, Uroš Cvelbar

10. - 25. nagrada - akreditacija za naslednje leto: Gašper Gobec, Manca Gašpirc, Dean Makovec, Samo Jerele, Damir Kolar, Uroš Poteko, Mark Jakša, Jožica Kegljevič, Tine Lenart, Miran Orožim, Peter Boštjančič, Karno Bozi, Boštjan Frantar, Stanko Hojnik, Miha Jejčič, Martin Herqouth in Antonio Govednik

majice prejmejo: Mirna Viola, Alen Zulić, Bojan Malovrh, Veronika Maver, Alenka Natek in Tanja Orehek.

Vse bo prišlo po pošti. Čestitamo!

FOTONATEČAJ IN FILM

Rezultati fotonatečaja bodo znani v mesecu Novembru.

Film "Rock Otočec - 30 let" bo TV Slovenija predvajala 4.11. v Sobotni noči.

ROCK OTOČEC REŠEN

Po lanskem Rock Otočcu, ko je dež tri dni zalival prizorišče in so neprepustna tla naredila preblatno blatišče, smo z lastniki prizorišča takoj vzpostavili dogovore o možnosti ureditve prizorišča. Uspešno smo se dogovorili za ureditev odvodnjavanja (drenaže). Na žalost pa nam je zaradi potrebne pridobitve raznih dovoljenj, zmanjkalo časa, da bi do tega prišlo pred letošnjim Rock Otočcem. To pomeni, da bi v primeru ponovnega slabega vremena, bila jasa ob Krki spet v celoti težko prehodno blatišče. Verjetno bi po dveh, vremensko pogojeno, težkih sezonah, bilo navdušenje obiskovalcev Rock Otočca nad ponovnim obiskom nekoliko manjše.

Organizatorji se vsem prisotnim zahvaljujemo za obilico pozitivne energije. Le tako bo Rock Otočec ne le tridnevni glasbeni festival, ampak druženje vseh, ki imamo bližnje radi,  dalnje spoštujemo, nas drugačni ne motijo in nam je agresija tuja.

Lepo je bilo. Hvala.

Franci Kek - idejni vodja, skrbnik, regulator, komunikator in reševalec,

Tadej Kapš - veliki realizator, izvršni direktor in reševalec,

Robert Judež - finančni in odgovorni direktor,
Miha Bukovec - prizorišče je v njegovih rokah,
Uroš Kocjan, Jasna Tuta.

(P.S.: Opravičujem se fantu, ki sem mu zbil pivo iz rok in tistim, ki ste naleteli na  umazane WCje. Še posebej pa opravičilo tistim, ki so imeli opravka s prenapetim varnostnikom. Varnostna služba je bila sicer večkrat opozorjena, da je njihovo bistveno poslanstvo, da zagotovijo varnost, preprečujejo nedovoljene vstope in so do obiskovalcev prijazni. Le ob izpolnitvi vseh treh stvari, bi jih najeli tudi naslednje leto.)

NAJDENI PREDMETI!

1. potni list - Domen Mavrič
2. denarnica - Blaž Maligoj
3. denarnica - Vid Geršak
4. denarnica - Urška Tretnar
5. mobitel - Sony Ericsson
6. mobitel - Sharp
7. mobitel - Sony Ericsson
8. avtomobilski ključi - OPEL (2. ključa na obesku Radikovič Kranj)
9. črn ključ
10. tanka zapestnica (mogoče je srebrna)
11. fotoaparat Canon

Javite se na info@rock-otocec.com

MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS in CHAKRA najboljši neuveljavljeni glasbeni skupini Rock Otočca 2006

Otočec, 10.7.2006. V soboto in nedeljo so se na velikem odru Rock Otočca predstavile mlade neuveljavljene glasbene skupine predizbornega festivala Za Rock Otočec 2006. Sedem finalistov iz Slovenije, dva iz Italije in eden iz Hrvaške je ocenjevala strokovna komisija pod vodstvom Vanje Aliča. V mednarodni konkurenci so za najboljšo glasbeno skupino izbrali MSR iz Zagreba, v slovenski konkurenci pa glasbeno skupino CHAKRA iz Slovenskih Konjic. Vse člane najboljših glasbenih skupin bo za nagrado obula trgovina Quick Shoes iz Novega mesta.

Na predizborih v Sloveniji so se na Rock Otočec uvrstili: POPEYE iz Pule, CHAKRA iz Slovenskih Konjic, OUT OF PLUMB iz St.Jakoba (Avstrija), BHC (Novo Mesto), DIVISION (Maribor), COSA NOSTRA (Slatki vrh) in SUNBITE (Kamnik).
Predizborni festival je letos potekal tudi v sosednji Italiji in Hrvaški. Iz Italije so se na Rock Otočec uvrstili glasbeni skupini Dirty fingers (Trst) in Triptih (Firence), iz Hrvaške pa MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS iz Zagreba.
Na predizbornem festivalu za Rock Otočec 2006, se je na 23 predizbornih mestih v Sloveniji prijavilo 135 mladih neuveljavljenih skupin, v Italiji na dveh predizbornih mestih 52 in na Hrvaškem predizbornem mestu 35 glasbenih skupin.

Organizatorji predizbornega festivala bodo s sedmimi slovenskim finalisti v jeseni organizirali Rock Otočec Tour 2006, v sklopu katerega bodo najboljše slovenske glasbene skupine nastopile v 12 klubih po Sloveniji. Turnejo bodo zaključili 15. februarja 2007, ko se začno predizbori za Rock Otočec 2007. V prihodnjem letu načrtujejo organizatorji predizbornega festivala organizirati izbore tudi v Avstriji, BIH in na Madžarskem ter še povečati število predizbornih mest v Sloveniji ter s tem še širšemu krogu mladih neuveljavljenih glasbenih skupin omogočiti predstavitev njihove glasbe v slovenskih klubih in najboljšim tudi na velikem odru Rock Otočca 2007.

 

Prireditev v primeru lepega vremena ne odpade!

Brezplačno pivo!!!

Kdor prinese na info točko 50 na Rock Otočcu uporabljenih kozarcev, prejme bon za pivo.

Fairplay.

Pomagajmo

Za pomoč se je na Rock Otočec obrnila Vesna Ivančič. Poskušali ji bomo pomagati. Na INFO TOČKI bo moč prispevati prostovoljne prispevke.

Rezultat akcije >>
Prošnja za pomoč >>
Obrazložitev >>
Slike >>

Prometno obvestilo

Vsi, ki boste šli v petek popoldne proti Otočcu iz Ljubljane, računajte, da bo zaradi del v tunelih pri Šmarju Sap, potovanje potekalo vsaj pol ure dlje.

Intervju o Rock Otočcu s Francijem Kekom

Obsežnejši Intervju o Rock Otočcu s Francijem Kekom bo predvajan v četrtek 6. julija ob 18.00 v oddaji E+ na Kanalu A.

Na Prvi TV bodo prevajani dokumentarci o Rock Otočcu

Sobota, 01.07.2006 ob 18.30
Nedelja, 02.07.2006 ob 12.30

Znani zmagovalci predizbornega festivala ZA ROCK OTOČEC 2006

Na predizbornem festivalu Za Rock Otočec v Sloveniji, Italiji in Hrvaški sodelovalo preko 200 mladih glasbenih skupin
V Slovenskih Konjicah, 9.6.2006. 2. junija so se na sedmem nacionalnem finalu predizbornega festivala za Rock Otočec 2006 pomerile zadnje 4 glasbene skupine. S tem so se zaključili slovenski finalni predizbori in je znanih vseh sedem glasbenih skupin, ki so se v Sloveniji uvrstile na veliki oder Rock Otočca 2006. To so: POPEYE iz Pule, CHAKRA iz Slovenskih Konjic, OUT OF PLUMB iz St.Jakoba (Avstrija), BHC (Novo Mesto), DIVISION (Maribor), COSA NOSTRA (Slatki vrh) in SUNBITE (Kamnik).

več o tem >>>

novice / news